Mijn aanpak

Mijn aanpak is ontwikkeld in mijn jarenlange ervaring als slaapcoach en ergotherapeut, en berust in essentie op drie pijlers.

Vertrouwen en inzicht

Ik erken dat er echt iets aan de hand is. Ik stel vragen, ik luister en probeer jouw probleem te verklaren. Ik leg uit hoe de hersenen reageren en hoe je die kunt oefenen om weer ontvankelijk te zijn voor slaap. Samen nemen we kleine stappen en focussen we op wat goed gaat. Ik doe geen lichtvaardige beloften. Want het is niet makkelijk en het gaat met vallen en opstaan. Maar het gaat wél vooruit. Zo bereik ik dat er bij jou vertrouwen ontstaat in jouw eigen herstel.

Doen en handelen

Als ergotherapeut ben ik specialist in handelen. In doen. Ik kijk gedetailleerd naar jouw dagstructuur, zodat je veranderingen ook echt kunt gaan toepassen. Mijn ervaring met veel cliënten is dat zij al een lang pad hebben bewandeld voor zij bij mij komen. Die geloven er al bijna niet meer in. Daarom stel ik met jou per keer doelen vast. Doelen die haalbaar zijn in de praktijk van jouw dagelijkse leven.

Kunnen voelen

Als je met mij werkt, ga je je lijf meer voelen. Je zult beter ervaren welke impact jouw dagelijkse realiteit heeft op je lijf. Zo zul je beter je grenzen leren kennen. Dat is nodig om ook te kunnen ontspannen. Vanuit de ontspanning leidt het pad naar de betere slaap. Het kunnen voelen van jezelf en je lijf is belangrijk. Want je moet goed kunnen voelen om je goed te kunnen voelen.