Wie ik ben

Ik ben slaapcoach en ergotherapeut. Ergotherapie is de deskundigheid om mensen,  door hun fysieke beperking of pijn heen, te helpen in hun dagelijkse handelen. De behandelingen zijn praktisch gericht en stellen de cliënt in zijn reguliere functioneren centraal. Dat is precies mijn uitgangspunt als slaapcoach. Want het probleem is niet dat je niet slaapt. Het probleem is dat je overdag niet goed kunt functioneren.

Door mijn langdurige ervaring als slaapcoach en ergotherapeut kan ik mijn cliënten combinaties van verschillende behandelmethoden aanbieden. Zo put ik onder meer uit lichaamsgericht werken, ademhalingstherapie, sensorische integratietherapie, cognitieve gedragstherapie. Maar mijn belangrijkste werktuigen zijn misschien wel mijn intuïtie en mijn creativiteit! Ik gebruik mijn creatieve invallen in de behandeling. Want ik heb geleerd dat mijn invallen altijd aansluiten bij de persoon waarmee ik werk.

Als ergotherapeut heb ik enkele jaren gewerkt voor Artsen zonder Grenzen in de Gazastrook en voor de Medische Opvang Asielzoekers in Amsterdam. Ik heb gezien hoe mensen, zelfs in de moeilijkste situaties, de spirit vinden om door te gaan. Het werken met mensen uit andere culturen heeft uiting gegeven aan de idealist in mij. Maar het heeft mij ook veel gebracht. Ik ben open-minded, kan over mijn eigen culturele ervaring heen kijken en kan mij makkelijk verplaatsen in de ander. Ik zie in mijn werk nog elke dag waar de kracht van mensen zit, waar de strohalm zit om aan te pakken. En daarmee ga ik aan de slag!

Mini CV

Ik werk als slaapcoach in mijn eigen Slaappraktijk en bij Reade Amsterdam als ergotherapeut. Als ergotherapeut heb ik hiervoor ook gewerkt bij, bij Maatzorg in Delft en in de Valeriuskliniek Amsterdam. Bij de Medische Opvang Asielzoekers en Artsen zonder Grenzen in Gaza heb ik gewerkt als trainer en (medisch) coördinator. Ik ben docent ergotherapie en heb als zodanig gewerkt bij de Hogeschool van Amsterdam. En ik geef bij- en nascholing voor paramedici bij NPI en Pro Education.